Besøg os på Bornholms Middelaldercenter

Bornholms Middelaldercenter er et 15 hektar stort frilandsmuseum, hvor du kan udforske den befæstede stormandsgård, snakke med vores formidlere, prøve at skyde med middelalderbue og se den store kanon blive affyret – og meget andet.

Aktiviteter på Middelaldercenteret

Glem alt om støvede historiebøger – her kan du leve med i middelalderen. Vi tilbyder dagligt en gratis rundvisning, samt aktiviteter som bueskydning, møntslagning og affyring af sortkrudtskanonen. På udvalgte dage kan du møde forskellige historiske håndværkere eller dykke ned i middelalderens legetøj.

På programmet i dag:

 • Alle dage:
 • Kælegeder og -kaniner venter på dig
 • Slå din egen sølvmønt (75 kr.)
 • Rundvisning med formidler
 • Bueskydning med formidler
 • Mjødsmagning (over 18 år)
 • Kanonaffyring
 • Visse dage:
 • Madlavning i stegerset (ikke fredag)
 • Farverkonen arbejder (man-ons-fre)
 • Flet armbånd eller brodér med formidler (man-ons-lør)
 • Tysk rundvisning (man-ons-lør)
 • Middelalderlege med formidler (tors)
 • Besøg stormandens frue (fre)
 • Lav noget i ler hos pottemageren (lør)
 • Smeden arbejder (lør)

Med forbehold for ændringer

Køb din billet til en dag i middelalderen her

En hyggelig dag for hele familien med masser af leg, læring og oplevelser, i den rekonstruerede middelalderbebyggelse.

Stormandsgård luftfoto

Kom indenfor på stormandsgården

Træd ind i en verden med spændende fortællinger om livet i middelalderen, på den befæstede Stormandsgård. Bag den imponerende palisade, venter historiske fortællinger på dig. Nyd Stormandens Sal med kalkmalerier, det multifunktionelle sovegemak, og vagttårnets våben og rustninger. Se, duft og smag på madlavningens kunst i Stegeset og prøv at skrive runer i Skriverstuen. Find ro i Kapellet og gå en tur på Palisaden. Afslut med at prøve dine færdigheder med buen på Buebanen.

Åbningstider og priser

Se vores åbningstider og priser her og planlæg dit besøg

Middelalderens sørøvere

På sørøverpladsen venter et eventyrligt ophold, hvor Middelalderens sørøververden folder sig ud. Gå ombord på vores lille båd “Kyt”, hvilende idyllisk i åen, og fortsæt eventyret ved at grave efter skatte på den lille ø. Ombord på “Awilda”, vores oplevelsesrum indrettet som en del af et middelalder sørøverskib, kan du fordybe dig i spændende lydhistorier om ægte sørøvere fra Østersøen. På 1. salen er der en mini-udstilling om hvem Østersøens sørøvere var, og en museumsbutik (dog kun åben i skolernes ferier).

Sørøversange

Rimebogen ”En rigtig røverhistorie” fortæller den spændende historie om sørøverne i middelalderen med rim og sjove tegninger. Du kan høre sangene og downloade sangbogen nederst på siden herunder.

Stormandsgård luftfoto

Oplev middelalderens dyreliv

Ved indgangen til Middelaldercentret venter en fornøjelig start, hvor børnene kan lege med klappekaniner og kælegeder, mens forældrene nyder en kop kaffe eller en is. Her hilser også vores charmerende Ungarske Uldsvin på dig.

Træd over broen og ind i middelalderen.

Langs stien til bebyggelsen møder du middelalderens gæs, der fungerede som ‘alarmer’ mod fremmede, og deres historie afsløres, når du går videre ind i tidsperioden. Middelalderpladsen byder desuden på skuddefår, køer af racen Dexter.. Områdets naturskønhed giver dig også chancen for at spotte fasaner, vilde kaniner, harer, rådyr og imponerende rovfugle.

Det sker på Bornholms Middelaldercenter

Kom og få en dejlig dag hos os. Vi har altid gode aktiviteter og levende formidling på programmet.

Stormandsgård luftfoto

Middelaldertræf 2024

Hvert år i uge 29 er der middelaldertræf på centret.

Ca. 250 aktører samles om deres fælles interese i den danske middelalder og befolker pladsen, med masser af telte og middelalderfolk med forskellige boder, håndværk, underholdning og sjove aktiviteter.

Guidet rundvisning

Hver dag i sæsonen, har vi en guidet rundvisning på pladsen, med en af vores fantastiske formidlere, der i øjenhøjde fortæller om middelalderens godtfolk og skidtfolk; deres levestil, traditioner og verdensopfattelse.

Turen starter ved indgangen.
.

Aktivitet i ydersæsonen

Tid til fordybelse! Der er altid masser af aktiviteter på programmet, med daglig kanonaffyring, bueskydning, rundvisning og meget mere, og der er altid formidlere på pladsen.

Men nu har formidlerne måske lidt mere tid til at tale mere med dig, og fortælle endnu mere om livet i middelalderen.

Sommerskole

4 dage med sommerskole for bornholmske børn.

Tag med på en tidsrejse til middelalderen, og lev livet på Stormandsgården og i landsbyen. Vi laver mad over bål, og du laver dit eget middelalderudstyr med gamle håndværksmetoder og så skal vi lære at lege, som man gjorde i middelalderen.

Deltagelse er gratis for bornholmske børn.