Skattejagt på Bornholm for hele familien

Oplev en spændende skattejagt gennem middelalderens gåder, på hele Bornholm.
Tag med på en familieoplevelse fyldt med sjove udfordringer og udforsk øens skjulte middelaldersteder!

Tag din familie med på en spændende skattejagt rundt på hele Bornholm og opdag hemmelighederne i Eskils Testamente – en skat bevogtet af Det Højeste Råd. Du og din familie er blandt de udvalgte, der får indsigt i den glemte viden om, hvor skatten er gemt. Nu er det tid til at begive sig ud på skattejagt direkte ind i middelalderens verden, hvor Eskils Testamente og en 5.000 år gammel, men glemt viden, skal afsløres.

Historien om Eskils testamente

For mere end 800 år siden, i 1181, befandt den danske ærkebiskop Eskil sig på sit dødsleje i et kloster i Burgund, Frankrig. Eskil var ikke blot på et almindeligt kloster! Det bar navnet Klarendal og var tilholdssted for de mest magtfulde personer inden for Tempelridderordenen.

Tempelridderordnen var et hemmeligt broderskab af modige riddere, der beskyttede pilgrimme på deres rejse til Det Hellige Land.

Klik på afspil-ikonet og se videoen, hvor Eskil fortælle sin historie.

Find de 24 dele af Eskils testamente

Eskils testamentet forsvandt efter hans død, og vi troede aldrig, at vi skulle se det igen. Indtil nu! For Det Højeste Råd har fundet spor efter 24 dele af dokumentet. Og nu har vi brug for en gruppe af sande helte, der kan tage på skattejagt efter delene og samle dem.

Testamentets 24 dokumenter er blevet spredt ud over hele Bornholm, på 12 forskellige lokaliteter, så I kommer til at opleve hele øen under jeres skattejagt.

Skattejagten starter og slutter på Bornholms Middelaldercenter

Skattejagten begynder i indgangen ved Bornholms Middelaldercenter, hvor I får udleveret en skattejagt-rygsæk med alt hvad I skal bruge på jeres eventyr.

Skattejagten byder på opgaver for alle aldre, fra lette for de mindste, til mere komplekse gåder for de mere garvede familiemedlemmer. Alle får chancen for at brillere ved at løse gåderne og opgaverne, og alle vil kunne deltage i jeres søgen efter posterne. Da I skal ud i terrænet og søge efter de skjulte poster, anbefaler vi godt fodtøj til turen.

På skattejagten besøger du følgende lokationer på Bornholm

  • Bornholms Middelaldercenter
  • Østerlars Rundkirke
  • Kolde Kilde
  • Lilleborg
  • Gamleborg
  • Åkirkeby Kirke
  • Spidlegårds Kapellet
  • Skelbro Kalkstensbrud
  • Rutsker Kirke
  • Hammershus
  • Salomons Kapel
  • Olsker Kirke

Tak for hjælpen
Skattejagten er blevet til med støtte fra Bornholms Brand og Sparekassen Bornholms Fond


Endnu et eventyr venter! Hent ‘Bornholms Beskyttere’ og hjælp prinsesse Ellen

Bornholms Beskyttere er en familieaktivitet, der tager jer til 12 spændende steder på øen, fra kendte attraktioner til skjulte skatte. Følg prinsesse Ellen i hendes søgen efter de forsvundne besværgelser, der beskytter Bornholm, og opdag de lokale historier ved hvert sted.

I følges med Ellen rundt til nogle af Bornholms mest magiske og historiefyldte steder. Undervejs hører I Ellens fortællinger og hjælper hende med at finde de forsvundne besværgelser, som beskytter Bornholm.

Bornholms Beskyttere er blevet til i forbindelse med ”Østersøens Sørøvere” på Bornholms Middelaldercenter, som er støttet af Sparekassen Bornholms Fond, Brødrene E., S. og A. Larsens Legat og Nordea Fonden.

Køb på AppStore

Indendørs familiehygge

Bornholms Middelaldercenters Monsterkort er et spil i stil med 70’ernes og 80’ernes Bilkort – men i vores tilfælde med monstre fra Danmarks middelalder (og deromkring). Lær reglerne i vores Monstermanual, hvor du også kan lære mere om væsenerne, mens du spiller. Spillet er udviklet af Kasper Vegeberg Enstrøm og illustreret af Jane Lindedam.

Ikke alle væsenerne er deciderede monstre eller uhyrer. Nogle dækker over triste menneskeskæbner, fx hekse og varulve, og bornholmere vil nok være ked af at se De Underjordiske blive betegnet som monstre.

Nogle af væsenerne er mere veldokumenteret i Danmark end andre. Visse findes i så mange versioner og fortolkninger, at vi har valgt den enten mest alment kendte eller bedst passende til spillet – mens andre er mere baseret på indicier om deres plads i dansk folketro.