Mad i middelalderen
Hvordan i alverden bagte man brød, før alle de smarte køkkenmaskiner blev opfundet?
Klassetrin: Børnehaver - 2. klasse
Deltagerantal: Egnet for grupper på omkring 12-15 børn.
Varighed: 3 timer. Gruppen er herefter velkommen til at fortsætte på egen hånd på middelaldercentret indenfor åbningstiden.
Mødested: Ved indgangen til Bornholms Middelaldercenter
Turbeskrivelse:
Hvordan bagte man brød dengang før der fandtes røremaskiner og elektriske ovne? Hvor fik man melet fra før der fandtes supermarkeder? Og hvad krydrede man maden med? På denne tur går vi på opdagelse i middelalderens mad, finder urter og bager brød i stegerset på stormandsgården.
Ved indgangen til middelaldercentret mødes gruppen med formidleren – i dag skal vi i lære som tjenestepiger og –drenge i et middelalderkøkken. Udstyret med små kurve begiver vi os op på stormandsgården, og allerede på vej derop finder børnene spiselige urter, som vil blive en del af måltidet. På stormandsgården kværner vi selv korn til mel ved egen håndkraft, og krydrer brøddejen med de indsamlede urter.
Børnene bager små fladbrød på ildbænken og hører om middelalderens madvaner, hvordan man holdt fest, og hvad man drak. Turen afsluttes med fælles frokost i et af middelaldercentrets hyggelige huse, hvor måltidet består af de hjemmebagte brød og et stort krus æblemost. Foruden bålduften tager børnene også en masse ny viden om middelalderens mad, spiselige urter og gamle traditioner med sig hjem.
Pris: 120,- kr. pr. barn ved grupper på 12-15 børn, 2 voksne gratis med.
Prisen inkluderer entre til Bornholms Middelaldercenter.
Hvornår:
Bedst fra april til juni og september til oktober.
Praktiske oplysninger:
Tag praktisk tøj på og vær opmærksom på at børnenes tøj kan lugte af bål efter turen