Østerlars Rundkirke

Tag en slapper og nyd de smukke kalkmalerier i Østerlars Rundkirke, mens I hører om øens smukkeste rundkirkes historie.

  • Fra Kirke til Borg

Klassetrin: Alle - tilpasses efter alder

Deltagerantal: Mellem 15 - 30 elever

Varighed: 1 timer

Mødested: Klokketårnet ved Østerlars Rundkirke

Pris: 65,- kr. pr. elev, 2 lærer gratis med i klasser med over 15 elever.

Prisen inkluderer entre til Østerlars Rundkirke (momsfri). 

Bornholms Middelaldercenter ligger kun 600 m fra Bornholms største rundkirke, Østerlars. Der er en række muligheder for at koble besøg begge steder.

Vi tilbyder rundvisninger i Østerlars Rundkirke, på Middelaldercentret, og en kobling af begge "Fra Kirke til Borg". Se alle turene i menuen under "Ture fra Middelaldercentret".

Et særligt oplagt koblingspunkt ved besøg begge steder er de flotte kalkmalerier i Østerlars Rundkirke. Ved rundvisningen i Østerlars Rundkirke, som starter uden for og slutter inde i kirken, ser vi bl.a. på kalkmalerierne og drøfter deres betydning.

Besøget i kirken kan efterfølgende suppleres med et besøg på Bornholms Middelaldercenter, hvor I på maleværkstedet selv kan  prøve at male med de originale farvepigmenter, som bl.a. kunne bindes sammen af øl som bindemiddel.

Til sidst kan I besøge Stormandens sal på bakketoppen og se de flotte dekorationer på væggene og ikke mindst høre historierne om billederne og deres betydning. Kalkmalerierne på stormandsgården er direkte inspireret af kalkmalerierne i Østerlars, og er stilistisk inspirerede af dem.

Før eller efter jeres besøg, kan I arbejde videre med emnet med vores 5 opgaveark "Levende Billeder". I kan selv hente dem i menuen under "Undervisningsmaterialer, opgaveark 1 - 5".

Bestil tur
Bestil din tur direkte på Naturstyrelsens hjemmeside eller ring til Britt eller Mette på tlf. 56 49 83 19
Bestil tur