Rundvisning på Hammershus

Tag på opdagelse i Hammershus’ historie sammen med en formidler klædt i middelalderdragt og få en god introduktion til borgen og et levende indtryk af dagliglivet på Hammershus.

  • Godtfolk på HH

Klassetrin: Alle - tilpasses efter alder.

Deltagerantal: Mellem 15 - 30 elever

Varighed: 2 timer

Mødested: Handicap & busparkeringen nedenfor indgangen til Hammershus Besøgscenter.
Slotslyngvej 9
3770 Allinge

Turbeskrivelse:
Gå på opdagelse i Hammershus’ historie sammen med en formidler klædt i middelalderdragt og få en god introduktion til borgen og et levende indtryk af dagliglivet på Hammershus i middelalderen.

På en tur gennem borgruinen puster formidleren liv i borgens lange og spændende historie - med fortællinger af de mange historiske begivenheder dér hvor det skete, f.eks. om Leonora Christina og Corfitz Ulfeldts flugt fra Manteltårnet og om de bornholmske “frihedskæmpere”.

Der fortælles om gåden om hvem der byggede Hammershus, om kampen mellem konge og kirke, om herredømmet på Bornholm, om lybækkernes hærgen på øen, om bornholmernes frihedskamp, og om Hammershus som statsfængsel og borgens forfald.

Vi bevæger os ind i de forskellige bygninger og får fortællingerne om skatteopkrævningen, magasinbygningen og smørkælderen, kapellet og ikke mindst bryggerset og stegerset.

Ved hjælp af medbragte genstande og historiefortælling illustreres dagliglivet i middelalderen – i og omkring en borg.

Pris: 92,18 kr.* pr. elev, 2 lærer gratis med i klasser med over 15 elever.

* Prisen for turen til Hammershus indeholder en afgift til staten på 25,18 kr. inkl. 25% moms.

Praktiske oplysninger:
På Hammershus er det altid godt at have vind- og vandtæt tøj med i rygsækken. Mange bliver overrasket over den store temperaturforskel, der kan være fra den ene ende af øen til den anden.

Bestil tur
Bestil din tur direkte på Naturstyrelsens hjemmeside eller ring til Britt eller Mette på tlf. 56 49 83 19
Bestil tur
Trinmål 4. - 6. klasse