Kampen om Hammershus

Oplev på egen krop, hvordan det føles at være i krig på Hammershus.

  • HH-kampen om borgen

Klassetrin: Alle - tilpasses efter alder.

Deltagerantal: Mellem 30 - 60 elever.
Da gruppen deles undervejs i forløbet, er det vigtigt at der er mindst 30 deltagere.

Varighed: 2 timer

Mødested: Handicap & busparkeringen nedenfor indgangen til Hammershus Besøgscenter.
Slotslyngvej 9
3770 Allinge

Turbeskrivelse:
Året er 1645. Et svensk angreb mod Hammershus er under opsejling og I er en del af angrebet og forsvaret. General Wrangel går i land på Bornholm, og lensmand Rosenkrantz ruster sig til at forsvare Hammershus.

På denne oplevelsestur på Hammershus vil I blive direkte inddraget i angrebet og forsvaret af Borgen. Tildelt forskellige roller og klædt i kofter, dramatiserer vi de historiske hændelser. I vil på egen krop mærke, hvordan det måske føltes at være med i kampen om Hammershus.

Efter en fælles intro deles gruppen i to hold, som i løbet af oplevelsesturen som ”svenskere” og ”danskere” sammen med hver deres formidler får forskellige indgangsvinkler til det historiske forløb omkring optakten til angrebet og begivenhederne i 1645.

Da gruppen i forløbet bliver nødt til at samarbejde på tværs, vil de få en klar forestilling om hvilken store betydning kampens udgang havde - nøjagtigt som det var i 1645, da kamphandlingerne fik en betydning for historiens gang her på Bornholm.

Baggrund: Kampen om Hammershus tager udgangspunkt i det svenske angreb på Bornholm i 1645, hvor general Wrangel erobrede Hammershus fra lensmanden Holger Rosenkrantz. Hændelserne i 1645 bragte Bornholm og Hammershus ind som en brik i et storpolitisk spil.

Pris: 97,18 kr.* pr. elev, 2 lærere gratis. 

* Indeholder en afgift til staten på 25,18 kr. inkl. 25% moms.

Praktiske oplysninger:
Da gruppen deles undervejs i forløbet, er det vigtigt at der er mindst 30 og maks. 60 deltagere.

På Hammershus er det altid godt at have vind- og vandtæt tøj med i rygsækken. Mange bliver overrasket over den store temperaturforskel, der kan være fra den ene ende af øen til den anden.

 

Bestil tur
Bestil din tur direkte på Naturstyrelsens hjemmeside eller ring til Britt eller Mette på tlf. 56 49 83 19
Bestil tur
Trinmål for Kampen om Hammershus