Hammershus dramatiske historie

En god introduktion til Hammershus - gennem mange forskellige indgangsvinkler: Dramatisering af historiske hændelser, våben og klædedragter, fortællinger og en spændende tur rundt på selve borgen.

  • HH Indefra Og Ud Ny Web

Klassetrin: Alle - indholdet tilpasses efter alder.

Deltagerantal: 15 - 40 elever (max. 2 klasser)

Varighed: 2 timer

Mødested: Handicap & busparkeringen nedenfor indgangen til Hammershus Besøgscenter.
Slotslyngvej 9
3770 Allinge

Turbeskrivelse:
En god introduktion til Hammershus - gennem mange forskellige indgangsvinkler: Dramatisering af historiske hændelser, våben og klædedragter, fortællinger og en spændende tur rundt på selve borgen.

Turen starter indendørs i det nye Hammershus Besøgscenter, hvor eleverne deltager aktivt i dramatiseringen af nogle begivenheder fra borgens historie. Vi møder blandt andet den stridige ærkebiskop Jacob Erlandsen og kong Kristoffer 1., der kom ulykkeligt af dage.

Herefter går turen op til ruinen. De forskellige bygninger som passeres på turen igennem borgen, danner baggrund for en bred vifte af fortællinger. Eleverne får et indblik i borgens dramatiske fortid og hvordan livet formede sig i middelalderen oppe på den forblæste borg.

Pris: 92,50 kr.* pr. elev, 2 lærer gratis med i klasser med over 15 elever.

* Prisen for turen til Hammershus indeholder en afgift til staten på 25,50 kr. inkl. 25% moms.

Praktiske oplysninger:
Efter turen er der mulighed for på egen hånd at gå på opdagelse i Hammershus Besøgscenter og se den lille udstilling, ”Den forhadte Borg”, som rummer en videoinstallation, informationsplancher, en model af borgen, samt interaktive skærme, hvor man kan klikke sig igennem til mere spændende information om Hammershus’ historie.

På Hammershus er det altid godt at have vind- og vandtæt tøj med i rygsækken. Mange bliver overrasket over den store temperaturforskel, der kan være fra den ene ende af øen til den anden.

Bestil tur
Bestil din tur direkte på Naturstyrelsens hjemmeside eller ring til Britt eller Mette på tlf. 56 49 83 19
Bestil tur
Trinmål for Indefra og Ud