På oplevelse i middelalderen

En tidsrejse rundt i bonde- og stormandsmiljøet på Bornholms Middelaldercenter

  • På oplevelse

Klassetrin: 4. - 6. kl.

Deltagerantal: mellem 15 - 30 elever

Varighed: 3 timer

Mødested: Indgangen til Bornholms Middelaldercenter

Turbeskrivelse:
En tidsrejse rundt i bonde- og stormandsmiljøet på Bornholms Middelaldercenter.

Turen rundt på Bornholms Middelaldercenter foregår ved hjælp af indbyggede rollespil: Formidleren lægger op til specielle historiske situationer, som eleverne dramatiserer ved hjælp af få rekvisitter. Gennem fortællingerne og de små spil får eleverne et levende indtryk af dagliglivet i middelalderen, klædedragterne, maden, magtforhold, handel – alt hvad der prægede menneskernes liv.

I dialog med eleverne kommer formidleren f.eks. omkring emner som tro og overtros indflydelse i dagliglivet, eller krige og magtkampe, som ændrede tilværelsen for mange, og som var grunden til bygning af forsvarsværker som befæstningen omkring vores rekonstruerede stormandsgård. Et gennemgående emne i turen er ret og straf, og turen slutter af med en retssag, hvor eleverne på egen krop får en fornemmelse af hvordan man afgjorde forskellige tvister i middelalderen.

Ved dette skift mellem fortælling og dramatisering får eleverne en levende indsigt i de forskellige sociale gruppers leveforhold i middelalderen.

Turen slutter af med én times aktiviteter på middelaldercentret, hvor eleverne sammen med formidleren får mulighed for selv at engagere sig og afprøve deres færdigheder.

Pris: 92,- kr. pr. elev, 2 lærer gratis med i klasser med over 15 elever.

Prisen inkluderer entre til Bornholms Middelaldercenter.

Praktiske oplysninger:

Denne tur indeholder én times aktiviteter, som kan variere fra tur til tur - aktiviteterne kan f.eks. være middelalderlege, afprøvning af rustninger, skrivning med fjerpen og blæk, bueskydning eller leg med metaldetektor.

 

Bestil tur
Bestil din tur direkte på Naturstyrelsens hjemmeside eller ring til Britt eller Mette på tlf. 56 49 83 19
Bestil tur
Trinmål for "På oplevelse"