Østerlars Rundkirke

På opdagelse i Bornholms største rundkirke – et imponerende vidne om Bornholms spændende middelalderhistorie.

  • Fra Kirke til Borg

Bornholms Middelaldercenter ligger kun 600 m fra Bornholms største rundkirke, Østerlars. Der er en række muligheder for at koble besøg begge steder.

Vi tilbyder rundvisninger i Østerlars Rundkirke, på Middelaldercentret, og en kobling af begge "Fra Kirke til Borg". Se alle turene i menuen under "Ture fra Middelaldercentret".

Et særligt oplagt koblingspunkt ved besøg begge steder er de flotte kalkmalerier i Østerlars Rundkirke. Ved rundvisningen i Østerlars Rundkirke, som starter uden for og slutter inde i kirken, ser vi bl.a. på kalkmalerierne og drøfter deres betydning.

Besøget i kirken kan efterfølgende suppleres med et besøg på Bornholms Middelaldercenter, hvor I på maleværkstedet selv kan  prøve at male med de originale farvepigmenter, som bl.a. kunne bindes sammen af øl som bindemiddel.

Til sidst kan I besøge Stormandens sal på bakketoppen og se de flotte dekorationer på væggene og ikke mindst høre historierne om billederne og deres betydning. Kalkmalerierne på stormandsgården er direkte inspireret af kalkmalerierne i Østerlars, og er stilistisk inspirerede af dem.

Før eller efter jeres besøg, kan I arbejde videre med emnet med vores 5 opgaveark "Levende Billeder". I kan selv hente dem i menuen under "Undervisningsmaterialer, opgaveark 1 - 5".

 

Rundvisning i Østerlars Rundkirke

Klassetrin: Alle - tilpasses efter alder

Deltagerantal: Mellem 15 - 30 elever

Varighed: 1 time

Mødested: Klokketårnet ved Østerlars Rundkirke

Pris: 65,- kr. pr. elev, 2 lærer gratis med i klasser med over 15 elever.

Prisen inkluderer entre til Østerlars Rundkirke (momsfri).

Bestil tur
Bestil din tur direkte på Naturstyrelsens hjemmeside eller ring til Britt eller Mette på tlf. 56 49 83 19
Bestil tur