Middelalderens Børnelege

Udrustet med en kurv fuld af spændende legeredskaber udforsker vi middelalderbørnenes lege.

  • MA Boernelege Web

Klassetrin: Børnehaver - 2. klasse

Deltagerantal: Egnet for grupper på omkring 12-15 børn.

Varighed: 2 timer. Gruppen er herefter velkommen til at fortsætte på egen hånd på middelaldercentret indenfor åbningstiden.

Mødested: Ved indgangen til Bornholms Middelaldercenter

Turbeskrivelse:

Et gammelt maleri hvor det myldrer med børn der leger. Men hvad er det for nogle lege? Udrustet med en kurv fuld af spændende legeredskaber udforsker vi middelalderbørnenes lege.

Ved indgangen til middelaldercentret mødes gruppen med formidleren og får samtidigt udleveret en kurv fyldt med spændende legeredskaber og Pieter Breughels spændende maleri ”Børnelege”. I middelalderen legede alle, ikke kun børn, og sammen med formidleren udforsker børnene de gamle lege og finder ud af hvordan man legede dem.

I et af middelaldercentrets hyggelige huse ser vi på maleriet og snakker om lege dengang og nu. Sidst men ikke mindst afprøver gruppen en lang række af de gamle lege, hvor alle kunne være med, som f.eks. bære i kongestol, blindebuk, trille tøndebånd, springe buk etc. Turen giver inspiration og nytænkning for børnene, som kan tage de ”nye gamle” lege med sig hjem til børnehaven, familien og vennerne.

Pris: 75,- kr. pr. barn, 2 voksne gratis med i grupper med over 15 børn.
Prisen inkluderer entre til Bornholms Middelaldercenter.

Hvornår:
Bedst fra april til oktober.

Praktiske oplysninger:
I er velkomne til at spise Jeres madpakker på vores område, men tag venligst hensyn til andre gæster og ryd op efter Jer selv. Husk praktisk og fornuftigt tøj.

 

Bestil tur
Bestil din tur direkte på Naturstyrelsens hjemmeside eller ring til Britt eller Mette på tlf. 56 49 83 19
Bestil tur