Ildnatten 2018: Sommerens bedste aften

17. og 19. juli / 18.00 - 23.00

  • Ildnat Semko11 Web

Gå ikke glip af dette forrygende aftenarrangement med masser af spændende underholdning og en middelalderatmosfære, der bare skal opleves.

Denne aften er en fantastisk oplevelse med både musik- og fortællerscenen, fortryllende stemning i de historiske teltlejre og sidst, men ikke mindst, middelaldercentrets smukke bebyggelse og pragtfulde natur.

Ildnat 2018 - nu med nyt spændende program

Tag med historiefortæller Mikkel Langbue tilbage til dengang, hvor stormanden og hele middelalderbebyggelsen i Østerlars var ved at dø af tørst og sult pga. vandmangel. Frygten for fejlslagen høst får også stormandens fjender til at gribe til våben, for alle - også de hjemløse og ikke altid venligsindede vandelvere - vil have fat i det sidste vandhul. Kom og nyd en hyggelig familieaften med dramatik, gøgl og musik.

Bornholms Middelaldercenter afholder hvert år to ildnætter med ild, gøgl og fyrværkeri i juli måned, men i år er dette populære arrangement udfordret af tørke og afbrændingsforbud.
Derfor tager vi alle gæsterne med på en eventyrlig men dramatisk rejse tilbage til en tid, hvor området i Østerlars også var plaget af tørke – hvilket dengang gjaldt liv eller død i form af faren for fejlslagen høst.
”Aftenen bliver magisk og eventyrlig, selv hvis vi ikke kan jonglere med ild og afslutte med et festfyrværkeri. Vi har skabt en fantastisk fortælling om dengang, hvor Østerlars var en middelalderlandsby og vandmangel var et spørgsmål om liv og død. Alle vores gæster kommer med på den dramatiske rejse – det bliver en fantastisk aften, kan vi godt love.”
Der vil være akrobatik, gøgl, fægtning og live musik igennem hele fortællingen.


Eventyraftenerne erstatter således ildnætterne og afholdes også den 17. og 19. juli på Middelaldercentret i Østerlars.

Begge afteners røde tråd er den dramatiske fortælling om kampen om vandet – en kamp, der gælder liv eller død. Løbende igennem fortællingen oplever gæsterne middelaldermusik, gøgl, sværdslag og akrobatik.
Musikken leveres i år af de landskendte Virelai, samt de tyske Spielmannskunst Eygenart, der ligeledes er meget anerkendte for deres middelaldermusik og har optrådt over hele Europa.
Begge aftener starter fortællingerne klokken 20.30, men kom bare fra klokken 18.00, hvor Bornholms Middelaldercenter byder på mulighed for køb af mad, hygge og leven sig ind i middelalderstemningen.

Infoboks:
• Ildnatten på Bornholms Middelaldercenter afholdes 17. og 19. juli kl. 18.00 - 23.00
• Der sælges bl.a. ristede pølser og de kendte kanelsnegle samt div. drikkevarer i festivalkroen, men man kan også få lækre salater og sandwich i middelaldercentrets kiosk
• Skøn middelaldermusik, gøgl, akrobatik og underholdning i det store spisetelt allerede fra kl. 18. Showet starter kl. 20.30.


Priser

  • Voksne kr. 140,00 
  • Børn (3-10 år) kr. 70,00

Vel mødt i middelalderen

Billetter kan reserveres her (eller købes ved indgangen)

Se priser her

Bemærk: Ved køb af billet i webshop er ordrebekræftigelsen billetten, som medbringes og afleveres ved indgangen eller vises på telefon (eller anden elektronisk enhed).