Eftersæson: Aktiviteter i 2. halvdel af august på Middelaldercentret

Åbent 13.-31. august / mandag-fredag 10.00-16.00

  • Familie Semko2 Web

Oplev idylliske middelalderbygninger som den befæstede stormandsgård og den lille plaskemølle, lyt til spændende fortællinger for hele familien, og oplev dufte og spirrende planter, lam og middelalderstemning.

Ridderligt besøg i uge 33:

I hele uge 33 (mandag-fredag kl. 10-16) besøger Ridder Bertram af Eickstedt og hans håndværkere Stormandsgården på middelaldercentret. Her kan du bl.a. opleve hvordan man laver en ringbrynje, hvordan man væver og hvordan man bygger en bue.
Derudover er der daglige temarundvisninger:

Temarundvisninger i august
(uge 33-35):

Mandag kl. 13.00 - 15.00: 
Hvad ved vi om middelalderen i dag?
Hvordan var det at leve i middelalderen? Hvor stor forskel var der på rig og fattig? Og hvordan ved vi, om husene og omgivelserne faktisk så ud dengang, som vi har bygget dem her på middelaldercentret? 
Tag med vores dygtige formidler på rundtur og opdag en masse spændende og skjulte detaljer ved middelaldercentrets smukke huse - og få hele historien om middelalderens liv og levned.

Tirsdag kl. 13.00 - 15.00
Kirken, kongen og kampen om magten
Tag med på denne tur og hør om tidens tro og overtro, kirkens rolle i samfundet - og om de store magtkampe mellem kirke og konge.
Hvem havde magten og hvad krævede det at fastholde den?
På turen er der både sjove aktiviteter og en kanonaffyring.

Onsdage kl. 13.00 - 15.00
Arkæologiske fund fra vikingetid og middelalder
Kom, se og hør om de spændende bornholmske arkæologiske fund fra vikingetid og middelalder.
Amatørarkæolog Klaus Thorsen, som selv har fundet en del af de fantastiske fund, fortæller om øens mest spektakulære fortidsfund og historien bag dem.

Torsdage kl. 13.00-15.00
Krigere og bueskytter, teknik og togter
Hør alt om middelalderens krigere og deres våben og rustninger, om forsvarsanlæg som den befæstede stormandsgård med sine tårne og palisader, og om de første kanoner.

Fredage kl. 13.00-15.00
Fest og hverdag for rig og fattig i middelalderen
I middelalderen var der mange lejligheder til at holde fest - vi var katolikker og der var mange vigtige helgendage i løbet af året! Men hvad spiste man på festdage og hvordan gjorde man indtryk på sine gæster? Og hvordan var livet hos de fattige, der ikke havde råd til alle disse festligheder, men arbejdede hårdt for at få brød på bordet?

Vel mødt i middelalderen.

Se priser her