Efterårsferie i Middelaldercentret i Østerlars

Åbent 15.-19. oktober / mandag-fredag 11.00 - 16.00

  • Kanon Semko4 Web
  • Familie Semko1 Web
  • solnedgang st.gården

Vi tænder op i ildstederne, mens husene summer af hygge og aktiviteter.

Nyd den stemningsfulde atmosfære med levende lys i de små huse, og mærk duften af bålstederne. Hold dig for ørene, når kanonen brager, og kast dig ud i nogle af de mange gamle lege og andre prøv-selv-aktiviteter. 

Oplev det smukke middelaldermiljø med befæstet stormandsgård med tårn og palisade, den idylliske lille vandmølle ved åen eller den lille landbobebyggelse med får, geder og andre dyr.

Stenhugger, Væbnerskole og Arkæologi
Har I lyst til at skabe et blivende minde om efterårsferien 2018, så skal I besøge stenhuggeren og runemageren ved Gildehuset, hvor I kan lave jeres egen lille runesten og høre spændende fortællinger om dette ældgamle håndværk. Skal der være endnu mere action på, så er vores væbnerskole lige noget for Jer. Kom i lære som væbner og vær med i en kamp om stormandsgården - for hele familien! I vores arkæologiske legeområde i Ådalen kan I grave Jer ned i historien som en rigtig arkæolog. Og måske er I heldige og finder en skat?

Tag på runejagt eller skriv dit eget navn i runer
I kan også tage på runejagt på egen hånd - en særlig tilrettelagt middelalderskattejagt for hele familien. Læs mere her. I skriverstuen er der mulighed for at forsøge sig med fjer og blæk eller skrive sit navn i runer.

Fredag: Bueskydningskonkurrence for alle
Om fredagen vil der traditionen tro være bueskydningskonkurrence med dejlige præmier på middelaldercentrets buebane, og alle, der tør udfordre årets papegøjekonge kan være heldige at løbe med æren – og samtidig lære at håndtere en langbue. En sjov og festlig afslutning af efterårsferien for hele familien.  

Vel mødt i middelalderen

Se priser her