Bag om det nye besøgscenter

Besøgscenteret er bygget ind i terrænnet ca. 200 meter øst for Hammershus, og derfor er udsigten fra det nye besøgscenter til Hammershus enestående og hidtil uset. Det skal opleves - det fleste er overvældede over det smukke, nye perspektiv på borgruinen.

  • DSC05842
  • DSC05850
  • DSC05848
  • HH plancher

Velkommen til det nye besøgscenter ved Hammershus

Den 22. marts 2018 indviede H.K.H kronprinsesse Mary og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen det nye besøgscenter ved Hammershus.

Besøgscenteret er bygget ind i terrænnet ca. 200 meter øst for Hammershus, og derfor er udsigten fra det nye besøgscenter til Hammershus enestående og hidtil uset.

Besøgscenter og ruin er forbundet af en gangbro på pæle over kløften, der adskiller de to bygningsværker. Både tag og gangbro er bygget af bornholmsk egetræ fra Almindingen.

Fra besøgscentrets tag har de besøgende panoramaudsigt til Hammershus - en udsigt, den verdensberømte arkitekt Jørn Utzons skitse af bygningen fra 1970’erne foreslår.

Besøgscenteret er skabt af arkitekt ved Kunstakademiets Arkitektskole, professor Christoffer Harlang i samarbejde med Arkitema Architects.

Poul Schülein, der er seniorpartner i Arkitema Architects, har været med til at tegne bygningen, der nu er den dyreste på Bornholm.

Læs meget mere om det nye besøgscenter, arkitektkonkurencen og Utzons skitser hos Naturstyrelsen

Vel mødt i middelalderen

Billetter til guide rundture kan reserveres her 

Se priser på rundture her

Se alle åbningstider på både Middelaldercentret i Østerlars og det nye besøgscenter ved Hammershus her